הדפסה

ניהול תקציב הבית בהצלחה


ניהול תקציב הבית בהצלחה

 

דר' בר-נחום עפר


 

לא אחת כיועצים עסקיים אנו נדרשים לייעץ לעסקים קטנים ( עוסקים מורשים ) אשר לא עשו כל הפרדה בין החשבון הביתי לחשבון העסקי .

 

 

בשלב הראשון אנו חייבים להדריך אותם לפתוח חשבון נפרד לניהול העסק , מאחר ולא אחת העירוב הלא טבעי הזה ,מטעה את בעלי החשבון ויש להם נטייה לשכוח שההכנסות מהעסק הינן ברוטו בלבד .

 

בשלב השני אנו נציע בנוסף לייעוץ העסקי גם ייעוץ לניהול כלכלת המשפחה במתווה הר"מ :

 

מאחר ורובנו ככולנו חייבים לתכנן את הוצאותינו , מרביתנו זוכרים את התקופות "הקשות" בשנה , כמו חופשות קיץ, חגים בהם אנו נדרשים לארח ובדרך מוציאים הון על מזון ומתנות ...

 

 עם זאת קצת תשומת לב ותכנון נכון יכינו אתכם לכל הוצאה לא מתוכננת : 

 

  • נהלו חשבון בנק אחד משותף לשני בני /בנות הזוג , ובכך תחסכו משמעותית בעמלות, תצמצמו  את מסגרת האשראי ותוכלו לשלוט על ניהול התקציב המשפחתי. ( עם זאת על בעלי עסקים קטנים להפריד בין חשבון בנק לעסק לחשבון המשותף עליו המלצתי לעיל ).

 

  • נהלו מעקב אחר עמלות בניהול החשבון שלכם. בכל מקום שנראה לכם כי ניתן להתמקח על העמלות נהלו משא ומתן . אם אינכם באוברדראפט תמידי , יש לכם סיכוי טוב לקצץ בעמלות ולחסוך בעלויות.

 

  • צמצמו את השימוש של כל אחד מבני המשפחה לכרטיס אחד בלבד, ריבוי כרטיסים מקשה המעקב אחר  ההוצאות.

 

  • הימנעו מתשלומים ככל הניתן מאחר והשימוש באמצעי תשלום זה פוגע ביכולות ניהול התקציב המשפחתי.

 

  •  חוקי המשחק בשוק הסלולר האינטרנט והכבלים השתנו מאוד בשנים האחרונות , פנו לספקי השירות שלכם לאחר שביצעתם סקר שוק ואף שאלתם חברים לגבי התנאים שקיבלו ,והפעילו לחץ לקבלת הנחות .

 

  • כאשר אתם הולכים לרכוש בסופרמרקט קחו רשימת קניות ומלאו את העגלה רק במצרכים שברשימה,הימנעו מרכישת " מוצרים במבצע" ,והימנעו מפריסת תשלומים (גם בחודש הבא נדרש לאכול ).

 

  • אם התקלקל /התבלה לכם מוצר חשמלי , החליפו אותו אחרת אל תתפתו לכל מיני הצעות ושדרוגים .( ניתן להשיג ביד 2 מוצרים טובים אם אין כסף לחדש וחייבים להחליף )

 

  • בדקו היטב את הביטוחים עליהם אתם משלמים , התייעצו עם יועץ ביטוח ניטראלי והישארו עם הביטוחים אותם אתם חייבים לבצע ומסוגלים לעמוד בגובה החיוב החודשי, אל תהססו לערוך בדיקה חוזרת מדי 18-24 חודש .

 

  • הימנעו ממתן מתנות גדולות לאירועים , בדקו מחד באינטרנט מה נהוג (יש אתר כזה) ומצד שני בדקו כמה אתם יכולים לתת , אם נורא בא לכם לתת מעבר למה שידכם משגת תנו שתי המחאות כשהאחת מהן דחויה .

 

ולסיום ולא הכי פחות חשוב , העניקו לילדכם חינוך פיננסי , תנו להם דמי כיס (ניתן כבר מגיל 6), דברו איתם על מסגרת תקציב, חיסכון לעתיד לצורך רכישת מוצרים יקרים יותר. ודברו איתם על חשיבות תכנון ובחינת סדרי עדיפות בקבלת החלטות על הוצאות.